VI ÄR LINSON – ENGAGERADE, OMTÄNKSAMMA, TRYGGA, FLEXIBLA

Med personligt engagemang och väl anpassade teknikkoncept står Linson för såväl trygga som minnesvärda stora upplevelser. Det har vi gjort i snart tre decennier. Hemligheten bakom vår framgång är enkel och självklar. Omtanke för både människa och minsta detalj. Vi skapar trygghet för våra uppdragsgivare genom att vara tillgängliga och nära för att säkerställa att allt fungerar när det gäller. Vi är nyfikna så att vi säkert vet vad som förväntas. Vi tar därför inget för givet. Vi hjälper våra kunder att glänsa.

ATT SKAPA STORA UPPLEVELSER I MILJÖER MED MÅNGA MÄNNISKOR

ENA ÄNDEN PÅ EN SLADD

När det hela började är inte helt lätt att säga. Kanske var det när den första egna gitarren stacks i nävarna på entreprenören och grundaren Lasse Lindström när han var 10 år. Kanske var det när låttexten inte satt som den skulle och drömmen om att bli fältflygare istället kändes som en mycket bättre idé än att bli popstjärna. Att Lasse sedan inte blev fältflygare utan istället utbildade sig till flygtekniker är en annan historia, men drömmen om flygvapnet bestod och flygvapnet blev det. Som flygtekniker hade han arbetskompisar som arbetade extra på travet och en kväll behövdes förstärkning. ”Min första uppgift blev att hålla i ena änden på en sladd”, säger Lasse.

Den ena änden av en sladd ledde först till de något större uppdragen på Halmstadtravet och slutligen till de riktigt stora uppdragen åt ATG. När ATG samordnade alla trav- och galoppbanornas teknik i Sverige såg Lasse sin chans och ATG sin möjlighet.

Med stor envishet och ett djupt tekniskt kunnande fortsatte Lasse att utveckla och leverera tekniklösningar på löpande band. Det ledde till att ATG slutligen och äntligen förstod att all teknik på trav- och galoppbanorna bäst hanterades av Lasse. Året var 1993 och Linson etablerades.

Samma år föddes idén om en oddsindikator. Den som visade sig skulle bli den allra första i världen. Lasse tyckte nämligen att det var dags att gå från att vara analog till att bli lite mer digital. Oddsindikatorn satte rejäl fart på intresset från travbanorna och försäljningen gick över förväntan. Att odds-indikatorn inte helt var på plats och att Lasse inte riktigt själv visste hur den skulle fungera var bara en liten detalj som måste lösas. Med en envishet värdig en entreprenör och ett stort antal nätters arbete kunde han hålla vad han lovade och så var de svenska travbanorna för första gången digitala.

Men allt är inte trav och galopp och idag är Linson mycket mer än enbart en teknikleverantör till ATG. Idag har man tagit steget in i hela upplevelseindustrin som en teknikleverantör att räkna med. Devisen ”Vi ska bli ännu bättre på det vi är bra på” har alltid varit det rättesnöre som har fått alla på Linson att lyfta både blick och engagemang ännu ett snäpp högre. Ständiga förbättringar, närhet till kunden, nytänk och innovativ teknik är det som ska fortsätta göra familjeföretaget Linson framgångsrika som teknikleverantörer långt in i framtiden.

VÅRT TEAM